موقعیت جغرافیایی

کشور ارمنستان در قفقاز جنوبی می باشد. این کشور زیبا با ایران عزیز ما همسایه است. ما در مقاله راهنمای سفر به ارمنستان تلاش می کنیم که اطلاعات وسیعی از این کشور را در اختیارتان بگذاریم تا در صورتی که علاقمند به سفر به این کشور شدید، بتوانید به راحتی و با آگاهی کافی در این راه قدم گذارید. یکی از کشورهایی که دارای پیشینه تاریخی و ارزشمندی است، کشور ارمنستان هست. اگر به گذشته این کشور دقت کنید، پیچ و تاب های وسیعی را در آن می توانید مشاهده نمایید، ولی در کنار همه آن ها این کشور از فرهنگ به نسبت بالایی داراست. از مواردی که در ارمنستان می تواند به عنوان شاخص نام برد، این موارد هستند: آثار تاریخی که می توان به تماشای آن نشست، وقایع فرهنگی که در آن برگزار می شود، طبیعت جذاب و زیبا، غذاهایی که بسیار خوشمزه هستند و اغلب از دل سنت و فرهنگ آن ها کشیده شده اند و حاصل دستور العمل های بومی می باشند، یادبودها و مقبره هایی که از بزرگان این کشور به یادگار مانده است. اگر در این کشور گشتی بزنید، صومعه ها و معابد را می توانید مشاهده نمایید که همگی متعلق به قرون وسطا هستند و در جای جای این کشور به چشم می آیند. اگر بخواهیم یک شاخص گردشگری برای تور ارمنستان نام ببریم، به یقین همین صومعه را در بین

جاهای دیدنی ارمنستان می توانیم ذکر کنیم، بناهایی بسیار زیبا که منظره هایی بی نظیری و بکر را از آن ها می توان دید و نقطه اوج صنعت توریسم این کشور از سال 2001 بوده است. از این زمان تا به امروز سالانه چیزی در حدود 25 درصد بر تعداد مسافرانی که به سمت این مقصد می آیند، افزوده گشته است. طبیعتی بکر، تاریخی غنی و غذاهای معروف کشور ارمنستان از جمله مهمترین علت های رشد تور ارمنستان می باشد.

راهنمای سفر به ارمنستان

اطلاعات ضروری برای تور ارمنستان

اگر همراه با تور ارمنستان از کشور عزیز ما ایران به سمت ارمنستان حرکت می کنید، باید آگاه باشید که ساعت خود را نیم ساعت به عقب کشیده و تنظیمات گوشی خود را در حالتی محلی تنظیم کنید. کشور ارمنستان در موقعیت زمانی UTC/GMT +4 واقع شده است. در این کشور زیبا مردم با زبان ارمنی شرقی صحبت می کنند و اگر در خیابان های آن قدمی بزنید، مردم را با این گویش می توانید ببینید. اگر خواهان عوض کردن پول خود در صرافی ها پیش از تور ارمنستان هستید، باید بدانید که واحد پول رسمی در کشور ارمنستان درام است که به این شکل نوشته می شود (դր.) (AMD). اگر در کشور ارمنستان نیازمند شارژ کردن وسایل خود هستید، باید به مسائل ایمنی توجه نمایید. در این کشور برق دارای ولتاژ 230 ولتی و 50 هرتزی می باشد و تمامی دوشاخه های برقی و پریزهای آن از نوع خاص f و یا c خواهند بود. ممکن است شما به هنگام سفر و همراه با تور ارمنستان، اگر نخواهید که هزینه رومینگ را پرداخت نمایید و یا اینکه علاقمند نباشید که از سیم کارت های محلی خریداری نمایید، در هنگام شما به پیش شماره این کشور نیاز دارید تا آن را به عزیزان خود بدهید تا در صورت علاقه با شما تماس بگیرند. کد این کشور 374+ می باشد. اگر بنا به هر دلیلی در تور ارمنستان به شماره های خاص نیازمند شدید، ما در اینجا تعدادی از این ها را برای شما بازگو می کنیم: آتش نشانی 101 ،پلیس 102، خدمات اضطراری 103. بعضی افراد علاقمند هستند که بدون تور ارمنستان و با اتومبیل خود به سفر بیایند و یا در مقصد اتومبیلی را کرایه کنند، اگر قصد دارید در ارمنستان رانندگی نمایید باید آگاه باشید که جهت رانندگی در این کشور از راست خواهد بود. در صورتی هم که با هواپیما پرواز کنید، در فرودگاه بین المللی زوارتنوتس در راهنمای سفر به ارمنستان پیاده خواهید شد.

اطلاعات ضروری برای تور ارمنستان

وضعیت آب و هوای ارمنستان

اگر بخواهید در زمان همراهی با تور ارمنستان، از وضعیت آب و هوا در ارمنستان آگاه باشید، باید بگوییم که این کشور دارای آب و هوایی قاره ای است یعنی دارای تابستان هایی گرم و خشک است. در ماه هایی ژوئن تا سپتامبر اگر به این کشور بیایید، باید دمایی معادل 22 تا 36 درجه را تحمل نمایید. این در حالی خواهد بود که زمستان های کشور ارمنستان حالتی سرد دارد و برف هم در آن مشاهده می شود و درجه حرارت هوا در این فصل می تواند بین منفی درجه تا -10 درجه سانتیگراد متغیر باشد. آب و هوای قاره ای به این معنا خواهد بود که در این مکان ها طول فصل بهار به نسبت کمتر است ولی روزهایی طولانی تر را در پاییز شاهد خواهیم بود. اگر شما در فصل پاییز با تور ارمنستان سفر کنید، مشاهده خواهید نمود که جنگل ها به زیباترین شکل ممکن در بین جاهای دیدنی ارمنستان در می آید و می توان در رنگ هایی بسیار خاص و گرم که مختص به همین فصل است را به خوبی مشاهده کرد و از دیدن این طبیعت عالی در بین جاهای دیدنی ارمنستان نهایت لذت را برد. در اینجا می توانیم به سرانه بارندگی در این کشور هم اشاره ای داشته باشیم. در قسمت های خشک که حالتی دشت مانند را دارند، در سال چیزی در حدود 250 میلی متر بارش را شاهد خواهیم بود. این میزان بارندگی در قسمت های بلندتر که دارای رطوبت بیشتری هم هستند، افزایش می یابد و گاهی به 8000 میلی متر هم می رسد. حال اگر بخواهیم میزان این بارش را در کل ارمنستان بگوییم، به صورت میانگین چیزی در حدود 500 میلی متر خواهد بود. اگر می خواهید در فصلی به این کشور بیایید که باران می بارد، باید بدانید که دو فصل در کشور ارمنستان بیشترین بارندگی ها را دارند: اولین فصل بهار از ماه های مارس الی ژوئن و دیگری فصل پاییز و ماه اکتبر و نوامبر. در پایتخت ارمنستان هم هوا به شکل قاره ای حکمفرماست. اگر در زمستان ها همراه با تور ارمنستان سفر کرده اید، لباس های گرم را با خود همراه نمایید، چرا که در این فصل ها برف به شدت و میزان زیادی می بارد و حتی در قله کوه ها تا زمان های زیادی بعد از فصل زمستان هم می توانیم برف را نظاره کنیم.

وضعیت آب و هوای ارمنستان

بهترین زمان سفر به ارمنستان

اگر شما قصد همراهی با راهنمای سفر به ارمنستان را دارید و به این کشور زیبا مسافرت کنید، بهتر است در ماه های می الی اکتبر این کار را انجام دهید، چرا که با ورود به کشور ارمنستان در این ماه ها با آب و هوایی خوب و به نسبت معتدل رو به رو خواهید شد و بارندگی و یا بارش برف که ممکن است، باعث آزار شما شود را مشاهده نخواهید کرد.

بهترین زمان سفر به ارمنستان

جاذبه های گردشگری تور ارمنستان

از اصلی ترین و ابتدایی ترین برنامه های تور ارمنستان می توان به کلیسای جامع etchmiadzin اشاره کرد که سال ساخت آن به 303 میلادی باز می گردد، ولی پس از ساخت و با گذر سال ها بعضی از قسمت های آن تخریب شد که به ناچار در سال 480 مسئولان آن اقدام به ترمیم این بنا نمودند. از دیگر جاهای دیدنی ارمنستان که در تور ارمنستان می توان مشاهده نمود، آثار باستان شناسی می باشد که در کنار جاذبه های تاریخی و فرهنگی این کشور مجموعه ای بی نظیر را برای مسافر تور ارمنستان پدید می آورد که به عنوان یکی از خواستگاه های تاریخی دنیا در هر حوزه ای حرفی برای گفتن دارد. ما در مقاله راهنمای سفر به ارمنستان سعی می کنیم شما را با تعدادی از آثار تاریخی ارمنستان آشنا کنیم تا میل و رغبت بیشتری برای سفر به ارمنستان و بازدید و کشف باقی جاهای دیدنی ارمنستان را در شما ایجاد نماییم.

جاذبه های گردشگری تور ارمنستان

آبشار جرموک (jermuk)

چشمه های آب گرمی که از دل صخره های تراورتن نشات می گیرد، آبشار زیبای جرموک را شکل می دهند. این چشمه های آب معدنی دارای موقعیت جغرافیایی واقع در دره یک رودخانه با نام arpa است که در شهر جرموک قرار دارد. این آبشار عظیم ارتفاعی قریب به 68 متر دارد و از جاذبه های بسیار زیبای این منطقه است. شهر جرموک بیشتر از چشمه های آب گرم خود شهرت دارد که در کنار اسپا از تفریحات این منطقه به شمار می آید، بنابراین بازدیدش را در راهنمای سفر به ارمنستان به هیچ عنوان از دست ندهید.

آبشار جرموک(jermuk)

آبشار qasakh

در تور ارمنستان بازدید از قسمتی با نام aragatsotn را از دست ندهید. در دل این مکان مرتفع ترین آبشار کشور ارمنستان یعنی qasakh قرار می گیرد که به داخل دره ای با همین نام سرریز می گردد. این آبشار که دارای ارتفاعی 70 متری است، چشم هر بیننده ای را به خود خیره می کند. از دیگر شگفتی های این منطقه که بازدیدش را در تور ارمنستان پیشنهاد می کنیم، یک صومعه در مقابل این آبشار عظیم است. صومعه qvanavanak که در قرن پنجم بنا شده و با حضور در این منطقه بر زیبایی های آن افزوده است و هر مسافر تور ارمنستان را علاقمند به بازدید از آن در بین جاهای دیدنی ارمنستان می کند.

آبشار qasakh

آبشار shakhi

اگر به کشور ارمنستان سفری داشتید، حتماً به سراغ منطقه syunik بروید در این قسمت یک شهر خواهید دید با نام sisian که شهری نه چندان بزرگ است ولی زیبایی هایی بس عظیم را در دل خود نگه داشته است. از جمله آن ها می توان به آبشار shakhi اشاره نمود که یکی از بی بدیل ترین جاهای دیدنی ارمنستان است. این آبشار زیبا در راه عبوری یک رودخانه با همین اسم به وجود آمده و شامل دو قسمت می باشد. درست است که این آبشار ارتفاع چندانی ندارد، شاید چیزی در حدود 18 متر ولی با همین بلندی توانسته، گردشگران زیادی را به سمت خود بکشاند. افرادی که دوست دار طبیعت هستند در تور ارمنستان، هرساله برای بازدید از این آبشار به این منطقه سری می زنند و از زیبایی آن در راهنمای سفر به ارمنستان بهره مند می شوند.

آبشار shakhi

غار archer

آیا در تور ارمنستان شما خواهان بازدید از طویل ترین و پر عمق ترین غار این کشور هستید، ما به شما دیدن غار archer را پیشنهاد می کنیم. این غار با طولی 3.5 کیلومتر و عمقی 145 متری توانسته، این لقب را از آن خود نماید. هنگامی که این غار کشف شد، محققان در داخل آن موفق به کشف مقدار زیادی استخوان شدند که همگی متعلق به خرس ها بودند، از این رو در گویش محلی به این غار archeri karandzav می گویند که معنی آن غار خرس است. اگر شما مبتلا به بیماری هراس از جاهای تنگ هستید، ورود و بازدید از این غار را به هیچ وجه به شما توصیه نمی کنیم. این غار با دارا بودن دالان های هزار تو و تنگ که در عمیق ترین قسمت های آن واقع شده، در حالتی که هیچ نوری از بیرون به داخل این غار نفوذ نمی کند، حتی برای افرادی که مشکلی ندارند، وارد شدن به آن در برنامه های تور ارمنستان به شدت ترسناک خواهد بود. این اتفاق حتی برای زمانی که راهنما با شما به داخل این غار می آید هم صادق هست، یک تجربه بکر و فوق العاده ولی ترسناک. از عواملی که سبب پیدایش این غار شده، می توان به جریانی از آب های زیر زمینی اشاره نمود که در طی سالیان بسیار زیاد شاید چیزی در حدود هزار سال یا بیشتر در دل صخره ها و سنگ ها به جریان در آمده و با عبور خود باعث فرسایش این قسمت شده و در نهایت این غار را پدید آورده اند. این جاذبه زیبا در بین جاهای دیدنی ارمنستان تنها یک غار نیست بلکه در واقع یک پکیج از چندین غار را شامل می شود که نقطه اتصال آن ها راه های باریکی است که می توانید آن ها را با ورود به غار مشاهده نمایید. با گذشت سالیان متمادی هنوز هم شاهد ریزش قطره های آب از سقف این غار هستیم که استخرهایی که در پایین قرار گرفته اند، با استفاده از همین قطرات پر می شوند. اگر موفق شوند به سمت این استخرها بروید و به آب آن ها دست بزنید و یا اندکی از آن ها بنوشید، به خوبی متوجه خواهید شد که زلال ترین آبی است که در طول زندگی خود نوشیده اید چرا که از دل صخره و سنگ ها عبور نموده و از صافی های مختلف موجود در آن ها گذشته است و اکنون شما آبی پالایش و تصفیه شده را در اختیار دارید. به شما بازدید از این غار را در راهنمای سفر به ارمنستان به شدت توصیه می کنیم.

غار archer

دره qasakh

در برنامه تور ارمنستان جاذبه طبیعی دیگری نیز وجود دارد. در قسمتی از منطقه aeagatson یک دره قرار گرفته شده که بسیار زیبا است. این دره در بین جاهای دیدنی ارمنستان دارای عمقی بین 150 تا 200 متر است. یکی از مواردی که می توان در این دره مشاهده نمود، صخره هایی است که دارای جنس خاصی می باشند، در واقع شاید جنس بازالتی این تخته سنگ ها باشد که دره qasakh را خاص تر نموده است. در داخل این صخره های عظیم می توان بقایایی از یک معبد را مشاهده نمود که مورخان و کارشناسان امر عقیده دارند که در قرن چهارم ساخته شده اند. اگر برای بازدید از این دره در بین جاهای دیدنی ارمنستان می روید، حتما از این معبد نیز که در مرکز صخره ها تراشیده اند، هم دیدن نمایید.

دره qasakh

دره گارنی (garni gorge)

مکان قرارگیری این دره در قسمت شرقی ایروان و در سمت پایین دهکده ای با نام گارنی می باشد که بازدیدش را در راهنمای سفر به ارمنستان نباید از دست داد. در این معبد زیبا در قرن اول پس از میلاد مسیح در این دره بنا شده است. بخشی از این دره از رد شدن رودخانه goght به وجود آمد. این قسمت ها دارای جنسی بازالتی هستند که تمامی صخره ها و ستون ها با همین ماده پوشانده شده است. این قسمت از این دره شگفت انگیز به سمفونی سنگ ها شهرت دارد. اگر به پیشینه ساخت این معبد بپردازیم، مشاهده می کنیم که این نیایشگاه به عنوان تنها نیایشگاهی شناخته می شود که از دوران قبل از مسیحیت در کشور ارمنستان به یادگار مانده و محققان بر این عقیده هستند که آن را برای پرستیدن خورشید بنا نهاده اند، درست در زمانی که آیین مردم منطقه در راهنمای سفر به ارمنستان، مهر پرستی بوده است.

دره گارنی (garni gorge)

پل vorotan devil

از جمله پل هایی که ساخته دست بشر نیست و به دست مادر طبیعت ساخته شده، همین پل می باشد که از جنس تراورتن است و در اثر گذر چشمه هایی معدنی به وجود آمده و بازدید از آن را در راهنمای سفر به ارمنستان به شدت توصیه می کنیم. این پل که در طولی 30 متری و عرض تقریبی 50 تا 60 متری کشیده شده، در قسمت زیرین خود چشمه های آب گرمی را دارا است که هنوز در حال عبور در بین جاهای دیدنی ارمنستان می باشند.

پل vorotan devil

شهر باستانی argishtikhinili

در زمان فرمانروایی argisht یعنی درست در دورانی که سلسله اوراتو بر این ناحیه حکومت می نمودند، این شهر زیبا بنا گردید. البته در این دوران شهرهای دیگری نیز ساخته شد، ولی تنها این شهر بود که به افتخار این پادشاه نام نهاده شد. بنای این شهر زیبا به قرون هشتم تا ششم قبل از میلاد مسیح باز می گردد. اگر آثار به جا مانده از این شهر را دنبال کنیم، متوجه خواهیم شد که خرابه های باقی مانده از استحکامات این شهر قدیمی تا مابین روستاهای nor-armavir و armavir کشیده شده است. یعنی درست در 15 کیلومتری از جنوب غرب روستای armavir در قسمت راست این شهر می توانید رود ارس را مشاهده کنید. این شهر وسیع در بین جاهای دیدنی ارمنستان دارای 1000 هکتار زمین می باشد که در آن بنا گردیده و امروزه به عنوان یکی از بقایای جا مانده از اعصار گذشته شناخته می شود.

شهر باستانی argishtikhinili

مجموعه غار آرنی 1 (areni1 cave)

یکی از قدیمی ترین و کهن ترین مجموعه هایی که مسی بوده و متعلق به 5000 الی 4000 سال قبل از میلاد مسیح می باشد، مجموعه غار آرنی است. کاوشگران و تاریخ شناسان بر این عقیده هستند که این مجموعه متعلق به زمانی بوده که به آن مس سنگی و عصر برنز می گفتند. این مجموعه زیبا را می توانید در قسمت جنوبی کشور ارمنستان و درست در اطراف روستای آرنی مشاهده نمایید. یکی از چیزهایی که از کاوش ها در این مجموعه یافته شد، کفشی چرمی بود که با آزمایش هایی انجام شده مشخص گردید. قدیمی ترین نوع پیداشده از این گونه کفش ها در کل دنیا می باشد. تاریخچه ساخت این کشور به چیزی در حدود 5500 سال باز می گردد. این کفش که در سال 2010 میلادی به دست آمده، قریب به چند صد سال از کفش یافته شده به همراه اوتسی مرد یخی، پیشینه ساخت بیشتری دارد. از این رو بود که اگر تمام دنیا را بگردید و در موزه ها و یا جاذبه های باستانی تمامی کشورها جستجو نمایید، کفش دیگری با این طول عمر در راهنمای سفر به ارمنستان نخواهید یافت.

مجموعه غار آرنی 1 (areni1 cave)

تپه قلعه اربونی(erbuni)

این قلعه تپه ای ساخته دست طبیعت نمی باشد، بلکه به دست argishty فرمانروای سلسله اوراتو و در سال اول قبل از میلاد مسیح بنا شده است. در کناره های مرزهایی که در سمت شمال امپراتوری اوراتو کشیده شده و سایر مرزهای آن در آن زمان اقدام به ساخت قلعه های زیادی کردند که کار آن ها حفاظت بود و از جنبه ی و یا نظامی اهمیت زیادی داشتند، یکی از این قلعه ها قلعه اربونی می باشد. از این قلعه در بین جاهای دیدنی ارمنستان آثاری به جا مانده است؛ چیزهایی از قبیل قصرها و یا معبد سوسی(susy) که برای افرادی که قصد بازدید از این دژ را دارند، جالب توجه خواهد بود.

تپه قلعه اربونی(erbuni)

دژ horom

در قسمت شرقی دهکده هوروم یک دژ وجود دارد که بسیار قدیمی است و پیشینه آن ساید حتی به زمان برنز برسد. اکثر بازدیدکنندگان و گردشگرانی که برای دیدار از این دژ می آیند، پیش از آن درباره معماری خاص و خارق العاده این دژ داستان ها شنیده اند و از این رو این مجموعه به یکی از مهمترین و اصلی ترین آثاری بدل گشته که مسافران برای دیدار آن اقدام می نمایند. در جست و جوهایی که توسط کارشناسان امر در این دژ عظیم انجام گرفته، موفق به کشف صنایع دستی متعددی شده اند که به نظر می رسد همگی از آن کسانی بوده که در این دژ ست داشته اند، همچنین در دیواره های متعلق به این قلعه هم چیزهای جدیدی در بین جاهای دیدنی ارمنستان کشف شده است.

دژ horom

صومعه تاتو(tatev monastery)

در 250 کیلومتری از جنوب شرقی شهر ایروان و در حوالی روستایی با نام تاتو در استان سیونیک و در جایی در نزدیکی قسمت راست رود وروتان یک صومعه قرار گرفته است. این صومعه که مجموعه ای از کلیسا را متشکل می شود، در قرن نه پس از میلاد ساخته شده و با کلیسای حواری ارمنی ارتباط دارد. همانطور که ذکر نمودیم، این صومعه از مجموعه کلیسا ها تشکیل شده است. این کلیساها که تعداد آن ها به سه عدد می رسد، با اسم های این چنینی شناخته می شوند: کلیسای بوغوس پطرس مقدس، کلیسای مریم مقدس، کلیسای گریگور مقدس. این مجموعه عالی و زیبا توانست در سال 1990 در لیست آثار ملی یونسکو به ثبت برسد. در قرون وسطا یعنی درست در بین قرن های چهاردهم و پانزدهم، در ارمنستان دانشگاه وجود داشت و یکی از شناخته شده ترین آن ها در این همین صومعه برپا شده بود و با نام دانشگاه تاتو شناخته می شد. این صومعه بسیار قدیمی است که حتی در زمان قبل از میلاد مسیح هم از آن به عنوان یک معبد برای مهرپرستی استفاده می شده که بعدها و با ورود مسیحیت به مرور تبدیل به مجموعه ای از کلیساها گردید. یکی از دلایل آن پخش شدن سریع دین مسیحی بود به طوری که در زمان کمی بعد از به رسمیت شناختن آن در ارمنستان در مناطق زیادی گسترش پیدا کرد. در همین هنگام بود که اقدام به بزرگتر کردن این کلیسا نمودند و قسمت های دیگری را نیز به این مجموعه اضافه کردند. یکی از دلایلی که باعث شده در این مجموعه شما شاهد بناهای مختلف باشید که دارای پیشینه های متفاوتی هستند، همین مسئله می باشد. درست در سال 1931 زله ای به نسبت شدید در این منطقه اتفاق افتاد که باعث آسیب های شدید به این صومعه شد. در سال های پس از این زله، مسئولین امر اقدام به ترمیم و مرمت صومعه تاتو نمودند ولی با گذشت این همه سال اقدامی برای بازسازی برج های ناقوس در بین جاهای دیدنی ارمنستان در راهنمای سفر به ارمنستان انجام نشده است. در سال های اخیر اگر به ارمنستان سفر کرده باشید، ملاحظه می کنید که بازدید از این صومعه یکی از کارهایی است که اکثریت گردشگران به انجام آن مبادرت می ورزند. باید آگاه باشید که در صورتی که علاقمند به بازدید از این مجموعه کلیساها هستید، نیاز دارید که از دره ای عبور کنید که تماماً از جنس صخره ای است ولی وقتی به این صومعه رسیدید، به شما پیشنهاد می کنیم که به بالاترین نقطه کلیساها سری بزنید و از آنجا به منظره هایی که از دره و کوه های اطراف نمایان است، نظری داشته باشید و نهایت لذت را از جاهای دیدنی ارمنستان ببرید.

صومعه تاتو(tatev monastery)

رشته کوه قفقاز کوچک

اگر شما از آن دسته از مسافرانی هستید که علاقمندید در طبیعت گشت و گذار کنید و با پای پیاده به دل آن بزنید تا از هوایی پاک و منظره هایی بکر بهره مند شوید، به شما پیشنهاد بازدید از رشته کوه های قفقاز کوچک را می کنیم که دارای ارتفاعی پوشیده از برف می باشد و برای شما مکان مناسبی را پدید می آورد تا در دل کوه قدم بزنید. فقط این موضوع نیست که این رشته کوه را خاص می کند، بلکه با گشتن در اطراف آن می توان آثار زیبایی مانند صومعه هایی با قدمت زیاد را مشاهده نمود که از جاذبه های این منطقه به حساب می آید. انتخاب با شما خواهد بود گردش در دره های این رشته کوه و یا پیاده روی و کوهنوردی تا رسیدن به قله های بلند آن. در هر دوی این انتخاب ها شما خواهید توانست بهترین ساعات سفر خود را تجربه کنید. در این مسئله هیچ شکی نداشته باشید. در کنار همه این موارد شما می توانید در این ناحیه از خریدن وسایل محلی بهره مند شوید و یا به خوردن غذاهای معروف کشور ارمنستان بپردازید. حتی می توانید به دهکده هایی سر بزنید که در این حوالی بنا شده و با انجام این کارها لحظه های زیبایی را برای خود و همراهانتان بسازید. اگر از این رشته کوه ها مسافتی تقریبی 100 کیلومتر را فاصله بگیرید به رشته کوه های قفقاز بزرگ خواهید رسید، در واقع رشته کوه های قفقاز کوچک نواحی شمال و شمال شرقی کشور ارمنستان را محصور نموده است. این رشته کوه در زمینی به طول 600 کیلومتر کشیده شده و اگر شما قصد دارید که به قله های مرتفع آن صعود نمایید، باید بدانید که مرتفع ترین آن ها قله آراگاتس نام دارد و دارای 4090 متر بلندی می باشد. پس فقط اگر حرفه ای هستید، فکر صعود به این قلعه را در بین جاهای دیدنی ارمنستان در سر بپرورانید.

رشته کوه قفقاز کوچک

میدان جمهوری

از میدان های اصلی شهر ایروان می توانیم به میدان جمهوری اشاره نماییم که با طراحی بیضی شکل و سبکی نئوکلاسیک توانسته است به یک اثر گردشگری برای بازدید مسافران بدل شود. اگر برای بازدید از این میدان علاقه مند شده اید، ما در اینجا ابتدا به شرح کلی از آن می پردازیم تا شما بیشتر با آن آشنا شوید. این میدان زیبا در راهنمای سفر به ارمنستان دارای دو قسمت است یک قسمت که طرحی بیضی دارد و قسمت دیگر که دارای حالتی ذوزنقه شکل است. در قسمت دوم شما می توانید استخری با ببینید که مجهز به آب نما است. این فواره ها موزیکال هستند و با موسیقی های مختلف شما می توانید رقص آب در داخل آن ها را به نظاره بنشینید. در حوالی این میدان در بین جاهای دیدنی ارمنستان اگر دقت نمایید، ساختمان هایی را مشاهده می کنید که دارای نمایی از جنس سنگ توف هستند و رنگ هایی مانند زرد و صورتی را شامل می شوند. این بناها در واقع در سبک نئوکلاسیک بنا شده و برای هر بیننده ای در نگاه اول جالب هستند. این ها بناهای ساده و مسی نیستند، بلکه شامل نگارخانه ملی و ساختمان موزه تاریخ در قسمت شمال شرقی میدان، وزارت دارایی و خانه دولت در قسمت شرقی میدان، وزارت ترابری و ارتباطات جمهوری اسلامی در بخش جنوبی میدان و هتل ماریوت ارمنستان و وزارت خارجه این کشور در بخش شمال غربی میدان می باشند. طراح این میدان زیبا شخصی با نام الکساندر تامانیان است (Alexander Tamanian) که اقدام به طراحی این اثر در سال 1924 نمود. ساختمان هایی مجاور این میدان که از آن ها نام بردیم، در سال 1950 کار ساختشان به انتها رسید ولی باز هم تعدادی از آن ها زمان طولانی تری را برای ساخت و ساز نیاز داشتند، از جمله نگارخانه ملی که سال 1977 ساخت و ساز آن پایان یافت. یکی از نکته هایی که نیاز است درباره این میدان بدانید، پیشینه نامگذاری آن است. دزمان شوروی سابق این میدان یا نام میدان لنین شناخته می شد و بر همین اساس برای این میدان یک مجسمه با شمایل این فرد ساخته شده و در میدان نصب گردیده بود اما در سال هایی که ارمنستان توانست به استقلال برسد و به نوعی از زیر سلطه شوروی خارج شد. این میدان تغییر نام داد و تبدیل به میدان جمهوری شد. همچنین مجسمه مرکزی این میدان هم برداشته شد. در سال 2007 با کمک یک شرکت فرانسوی با نام Aquatique Show International و با صرف هزینه بالای 1.4 میلیون یورویی، آب نمای موزیکال این مجموعه در بین جاهای دیدنی ارمنستان ساخته شد و امروزه توانسته گردشگران زیادی را برای بازدید از خود جلب نماید. در کشور ارمنستان اکثر مسائل ی مهم و یا رژه های نظامی که مربوط به روز استقلال این کشور باشد، با محوریت این میدان برگزار می گردد.

میدان جمهوری

صومعه گغارد(geghard)

این صومعه در مکانی با فاصله ای 35 کیلومتری از ایروان قرار گرفته است یعنی درست در استان کوتایک. در واقع صومعه گغارد قسمتی از کوهی است که در نزدیکی آن قرار دارد و بدنه این صومعه در اصل سنگ های تراشیده شده، در دل این کوه است. این بنای خاص را در لیست بین المللی آثار یونسکو به ثبت رسانده اند. معنای واژه گغارد سرنیزه می باشد. این بنا یک معماری خاص دارد. اگر بخواهیم آن را توضیح دهیم، می توانیم به سنگ های گرانیتی اشاره کنیم که در عین جنس سختی که دارند، استادکارانی توانا بر روی آن ها حکاکی های بسیار زیبایی نموده اند. این کلیسا از آن جهت خاص است که می توانیم آن را در فهرست کلیساهای کم یابی قرار دهیم که در تمام دنیا فقط 4 عدد هستند و خصوصیت مشترک همه آن ها ساخته شدنشان درست در داخل صخره های سخت و یا دره های عمیق است. پس می توان این کلیسا را به عنوان یکی از جاهای دیدنی ارمنستان در راهنمای سفر به ارمنستان دانست. مجموعه صومعه گغارد در قرن چهارم بعد از میلاد مسیح و به دست گریگوری روشنگر (Gregory the Illuminator) ساخته شده است. اما اگر بخواهید از سال ساخت نمازخانه این صومعه آگاه شوید، می توانیم بگوییم که به سال 1215 میلادی باز می گردد. موقعیت جغرافیایی این مجموعه درست در نزدیک یک چشمه بنا شده که از دل کوه در می آید و از دیدگاه ساکنین، مقدس می باشد. این صومعه خاص از ابتدا با همین نام خوانده نمی شد، بلکه اوایل نام دیگری را برای آن انتخاب نموده بودند و مردم آن را با نام ayrivank می شناختند که معنی در زمان کشور ارمنستان غار می باشد. اما بعدها نام آن به صومعه گغارد تغییر یافت که به معنای سر نیزه بود. اما این تغییرات خود دلیلی قانع کننده داشت. از علل نامگذاری مجدد این مجموعه می توان به سرنیزه ای اشاره نمود که از کشور ارمنستان آورده شده بود. این سرنیزه همان وسیله ای بود که دشمنان بعد از به صلیب کشیدن حضرت مسیح با آن، بر روی بدن بی جان او زخم هایی وارد نمودند. رود azat در یک دره واقع شده که دور تا دور آن را صخره هایی پوشانده اند و محل قرارگیری صومعه گغارد همین صخره هاست زمانی که مسئولین توانستند که صومعه را وارد لیست جهانی یونسکو کنند. این صخره را نیز به عنوان یک اثر در آن فهرست به ثبت رساندند. در این صومعه در راهنمای سفر به ارمنستان مجموعه ای از کلیسا قرار گرفته که تعداد از آن ها درست در وسط این صخره ها قرار گرفته اند و با تراشیدن سنگ های سخت آن ها بنا شده اند. مجموعه توریستی و گردشگری گغارد به دلیل دارا بودن طبیعتی بکر و به همراه شیوه خاص ساخت آن ها توانسته، همه ساله بینندگان زیادی را به سمت خود جلب نمایند و از این طریق به یکی از قطب های گردشگری ارمنستان بدل شود. در اطراف این محل معبد گارنی نیز واقع شده که به شما پیشنهاد می کنیم، اگر قصد دیدار صومعه را داشتید حتما سری به آنجا نیز بزنید.

صومعه گغارد(geghard)

صومعه خور ویراپ (khor virap)

در میان دشت های آرارات یک صومعه واقع شده است با نام خور ویراپ. نام این صومعه در زبان مردم کشور ارمنستان معنای خاصی دارد. خور ویراپ یعنی گودالی عمیق. این مکان دارای اهمیت و ارزش خاصی در بین مردم است و اهمیت آن شاید به سبب این باشد که گریگور روشنگر زمانی که به دست پادشاه تیرداد سوم تبعید شده، به این صومعه فرستاده شد و در اینجا به مدت 14 سال محبوس گردید. در این صومعه در راهنمای سفر به ارمنستان یک کلیسای نه چندان بزرگ بنا گردیده که معمار آن نرسس سوم است. این فرد که به او لقب سازنده را داده اند در سال 642 میلادی اقدام به بنای ساختمان کلیسا نموده است. نقل شده که علت ساختن این کلیسا به دست او نمادی برای محترم شمردن آیین گریگوری بوده است. این مکان با گذشت سال ها همواره کار ترمیم و بازسازی بر روی آن انجا داده شده است. در حوالی خرابه های به جا مانده از کلیسای کوچک قدیمی، در سال 1662 یک کلیسای جدید بنا گردید که نام آن را آستواتساتسین مقدس و یا St. Astvatsatsin گذاشتند. این نام به معنای مادر مقدس خدا می باشد. همچنین در این مکان اقدام به ساختن صومعه جدید، سالن ناهارخوری و اتاقی برای راهبان نمودند به این ترتیب و به دلیل دارا بودن این خصوصیات عالی همواره افراد بسیار زیادی از این مجموعه دیدن می نمایند و این مکان تبدیل به یکی از محبوب ترین جاهای دیدنی ارمنستان شده است.

صومعه خور ویراپ (khor virap)

رصدخانه karahuj

شما با ورود به کشور ارمنستان می توانید به بازدید از بهترین جاهای دیدنی ارمنستان بپردازیم. ابنیه هایی را ببینید که شاید هرگز نظیر آن ها را در هیچ جای دیگر ندیده باشید. برای مثال رصدخانه karahuj. این مکان به عنوان اولین ساختمان ها در کل دنیا شناخته می شود که به دست انسان ها ساخته شده است. این رصدخانه در میان عموم به نام استون هنج هم شناسایی می شود. ظاهرا این مکان هم در نامگذاری آن بی تاثیر نبوده چرا که این بنا از مجموعه ای از سنگ های عظیم ساخته شده است که بر روی یک زمین هموار بر روی هم چیده شده اند. ظاهر این رصدخانه به گونه ای خاص است و از هیچ جا کپی برداری نشده است. کارشناسان و محققان زیادی در این راستا تحقیق نموده و همگی تلاش کرده اند تا کشف کنند، چرا ظاهر این ساختمان عجیب است. آن ها بر این عقیده هستند که هدف از این گونه طراحی استفاده از تخته سنگ ها برای تحقیقات نجومی عالمان در آن زمان بوده است.

رصدخانه karahuj

دریاچه سوان (sevan)

وسیع ترین منطقه آبی کشور ارمنستان دریاچه سوان محسوب می شود. این دریاچه که در محدوده قفقاز هم وسیع ترین محسوب می شود و توانسته لقب بزرگترین دریاچه آب شیرین را در بلندی های و در منطقه اوراسیا به خود اختصاص دهد. مکان قرارگیری این دریاچه در استان gegharkunuk می باشد. این استان 1900 متر از سطح دریا فاصله دارد. اگر بخواهید از ابعاد این دریاچه آگاه باشید، باید بدانید که 1242 متر مربع مساحت دارد و 32.8 کیلومتر مکعب آب در آن جا می گیرد. تعداد رودهایی که این دریاچه را می سازند به 28 رود و همچنین مسیر آبی محدود می شوند. تنها مقدار کمی ازآب وارد شده از تمامی این مسیرها از دریاچه خارج می شود، یعنی چیزی در حدود 10 درصد ولی 90 درصد این آب به وسیله تابش نور خورشید بخار می شود و به هوا می رود. دریاچه سوان در بین جاهای دیدنی ارمنستان دارای اهمیت ویژه ای برای منطقه است هم از نظر زیبایی، هم گردشگری، هم آثار طبیعی و هم فرهنگی. این دریاچه در تمامی این حوزه ها نقشی اساسی دارد و می توان به بهبود آن ها کمک کند. در داخل این دریاچه در روزگاران گذشته یک جزیره وجود داشت که البته امروزه به شبه جزیره بدل شده است. در این محل یک صومعه ساخته اند که پیشینه آن به قرون وسطا می رسد و از جاذبه های دیگر این دریاچه به حساب می آید. این صومعه با نام سوناوانک (sevanavank) در سال 874 میلادی و به دست شاهدخت ماریام که دختر آشوت اول بود ساخته شده و همواره مورد بازدید افراد زیادی که به این منطقه و دریاچه می آیند، واقع می شود. دریاچه سوان برای کشور ارمنستان فواید مختلفی دارد که می توان به گردشگری و جذب کردن مسافرها، تامین آب مورد نیاز برای کشاورزی، تامین برق مورد نیاز برخی بخش ها اشاره نمود. همچنین با دارا بودن ماهی های آب شیرین می توان تامین ماهی را از هم ویژگی های این دریاچه نام برد. اگر با تور ارمنستان سفر کرده اید و علاقمند سفر به ساحل هستید، باید بدانید که در این کشور ساحل این دریاچه تنها جایی است که می توانید از آن بهره ببرید. مشهورترین ساحل دریاچه سوان در قسمت شمالی آن واقع است و طول 2.5 کیلومتری را داراست. در این قسمت از ساحل برای بازدید گردشگران امکانات زیادی را تدارک دیده اند، امکاناتی نظیر مکان های اقامتی و گردشگاه ها تا مسافران با استفاده از آن ها زمان خوبی را در راهنمای سفر به ارمنستان داشته باشند. این دریاچه به نوعی یک سرمایه ملی ارزشمند محسوب می گردد. اما علاوه بر صومعه ای که در شبه جزیره داخل دریاچه معرفی کرده ایم، یک صومعه دیگر نیز در قسمت غربی ساحل دریاچه ساخته شده است. نام این صومعه هایراوانک (hayravank) می باشد که سال تاسیس آن به قرن های نهم الی دوازدهم میلادی می رسد. مدل معماری این ساختمان در سبک ارمنی است که افرادی چیره دست به طراحی آن دست زده اند. اگر بخواهید در اطراف این صومعه هم گشتی بزنید، می توانید شاهد سنگ قبرها و چلیپاسنگ هایی باشید که در اطراف این صومعه قرار گرفته اند. سر زدن به این همه زیبایی و شکوه را در بین جاهای دیدنی ارمنستان از دست ندهید.

تالار اپرای ایروان

یکی از تالار های اپرا در ارمنستان، تالار اپرای ایروان می باشد که به صورت جدی کار خود را در تاریخ بیستم ژانویه سال 1933 میلادی و با رونمایی از اپرای almast به وسیله هنرمند مطرح آلکساندر اسپندریان (Alexander Spendiaryan) آغاز نموده است. طراحی این تالار زیبا به دست الکساندر تامانیان انجام گرفته که این معمار توانا به خوبی از عهده این کار بزرگ بر آمده است. در این ساختمان شما می توانید دو تالار کنسرت را مشاهده نمایید. اولی با نام Aram Khatchaturian که خواننده در آن می توانند با حضور 1400 تماشاچی به اجرا بپردازند و دومی تالار اپرای اسپندیاریان که اندکی کوچکتر است و گنجایشی معادل 1200 صندلی را دارد. یکی از ویژگی های برتر این تالار در بین جاهای دیدنی ارمنستان اجرا شدن کارهای هنرمندان مطرح و اپراهای بی نظیری است که از سرتاسر جهان به این مکان آمده و به اجرای هنر خود پرداخته اند. خوانندگانی مانند شارل آوور (Charles Aznavour ) که شخصی بسیار مطرح است، نیز در این سالن اپرا اجرا داشته است.

تالار اپرای ایروان

کلیسای کاتولیک ایروان (katoghike)

کلیسای کاتولیک ایروان در قرن سیزدهم هجری ساخته شده که با نام کلیسای مادر مقدس هم در بین مردم معرفی شده که بازدیدش در راهنمای سفر به ارمنستان را نباید از دست داد. موقعیت جغرافیایی این کلیسا در منطقه ای با نام کنترون است و ابعادی 7.5 متری در 5.4 متری دارد. در واقع هدف از ساخت این کلیسا، به عنوان یک معبد بود ولی امروزه آن را کلیسا می نامند. در حوالی این کلیسا می توانید کلیسایی دیگر با نام سنت آنا را مشاهده نمایید که در سال 2014 بنا شده است.

کلیسای کاتولیک ایروان (katoghike)

کلیسای جامع سارکیس مقدس

اگر همراه با تور ارمنستان به بازدید جاهای دیدنی ارمنستان در راهنمای سفر به ارمنستان رفته اید، می توانید به طور همزمان از چند کلیسا دیدن نمایید، اما متاسفانه به دلیل زله ای که در سال 1679 در کشور ارمنستان اتفاق افتاده، بخش های زیادی از این مجموعه به خاطر این حادثه که وسعت زیادی هم داشت، از بین رفتند. در سال های بعد از آن مسئولین این مجموعه اقدام به بازسازی این بنا نموده اند که این تمهیدات سبب شد تا در زمان حال و پس از گذشت سال ها این مکان از جمله مشهورترین جاهایی شده که گردشگران در سفر به کشور ارمنستان و تور ارمنستان به آن سر می زنند. در واقع در بین مکان های مذهبی این کشور از نقاط با بازدید کننده و پرطرفدار محسوب می شوند.

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها